Ποια είναι η πιο vegan friendly πόλη στον κόσμο;

Ποιες είναι οι πιο Vegan Friendly πόλεις του κόσμου; Υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα έτη;

Σύμφωνα με το HappyCow η λίστα με τις 10 Top Vegan-Friendly Πόλεις διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Λονδίνο
  2. Βερολίνο
  3. Νέα Υόρκη
  4. Μελβούρνη
  5. Σιγκαπούρη
  6. Λος Άντζελες
  7. Μπανγκόκ
  8. Άμστερνταμ
  9. Βαρσοβία
  10. Βαρκελώνη

Το Λονδίνο έχει περισσότερες από 400 βίγκαν επιχειρήσεις. Εκτός από την ύπαρξη μεγάλου αριθμού εστιατορίων, έχουν δημιουργηθεί νέα καταστήματα και επιχειρήσεις, όπως «τυροκομεία» με χειροποίητα μη γαλακτοκομικά προϊόντα και «κρεοπωλεία» χωρίς κρέας, που βοήθησαν να φτάσει η βίγκαν εμπειρία του Λονδίνου σε νέα επίπεδα.

Το Βερολίνο και η Νέα Υόρκη έχουν μετακινηθεί στην λίστα σε σχέση με το 2019. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη συνολική μείωση της κατανάλωσης κρέατος στη Γερμανία. Οι προσπάθειες για μείωση της πρόσληψης κρέατος είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της ετήσιας κατανάλωσης να πέφτει από 138 κιλά ζωικής πρωτεΐνης σε 121. Αυτό σηματοδοτεί μείωση 12,3 τοις εκατό ανά άτομο. Ο αριθμός των βίγκαν στη Γερμανία έχει επίσης διπλασιαστεί στα 2,6 εκατομμύρια μεταξύ 2016 και 2020.

Ωστόσο, η Νέα Υόρκη κάνει ακόμα σημαντικές προσπάθειες για την προώθηση του βιγκανισμού. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι όλα τα νοσοκομεία της πόλης θα σερβίρουν πλέον vegan φαγητό ως προεπιλεγμένη επιλογή. Ακόμη, περισσότερα από 1.700 σχολεία της περιφέρειας της Νέας Υόρκης συμμετέχουν στις Vegan Fridays, όπου τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε υγιεινές φυτικές τροφές.

Ποιες πόλεις μπαίνουν πρώτη φορά στην λίστα;

Το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, η Μελβούρνη και η Σιγκαπούρη εντάσσονται στο Top 10 ως νέες συμμετοχές, αποκλείοντας το Πόρτλαντ, την Πράγα, το Τελ Αβίβ και το Τορόντο.

Θεωρείται ότι μια εισροή νέων vegan επιχειρήσεων σε κάθε μία από τις νέες πόλεις που εισήχθησαν είναι ο λόγος για την αλλαγή της κατάταξης τους. Στο Άμστερνταμ, συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί μια αύξηση 78 τοις εκατό στις vegan εταιρείες τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με το HappyCow. Επιδεικνύοντας παρόμοια ανάπτυξη, η Βαρκελώνη φέρεται να έχει σημειώσει άλμα κατά 74%.

Η Μελβούρνη ήταν μια πόλη που κατά πλειονότητα οι διατροφικές επιλογές των κατοίκων της είχαν ως επίκεντρο το κρέας. Πηγαίνοντας, όμως, στην τέταρτη θέση της λίστας, φαίνεται ξεκάθαρα η μετατόπιση νοοτροπίας που συμβαίνει στην Αυστραλία αυτή τη στιγμή. Επιβεβαιώνει επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς (55 τοις εκατό) των Αυστραλών και των Νεοζηλανδών θέλουν να έχουν αυξημένη πρόσβαση σε vegan φαγητό στα εστιατόρια.

Μιλώντας για τις νέες προσθήκες πόλεων στην λίστα, ο Eric Brent, ιδρυτής της HappyCow δήλωσε: «Μετά από μια σημαντική πτώση στο διάστημα 2019-2021, η ανάπτυξη των vegan εστιατορίων παγκοσμίως συνεχίζεται και πάλι με ακόμη ταχύτερο ρυθμό από ό,τι βιώσαμε το 2019.Χαίρομαι που βλέπω τον βιγκανισμό να μεγαλώνει, να προσελκύει περισσότερους ανθρώπους και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο για να αναπτύξουμε το κίνημα μαζί!»

Πηγή: https://plantbasednews.org/lifestyle/travel/london-worlds-most-vegan-city/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s