Πως να γίνεις master του second hand shopping;

Τι είναι το second hand shopping;

Το second hand shopping σημαίνει να ψωνίζω κάποιο αγαθό που δεν είναι καινούργιο. Κάποια από αυτά τα είδη είναι δεύτερο χέρι (έχουν χρησιμοποιηθεί από κάποιο άλλο άτομο στο παρελθόν) ή αποτελούν ρούχα που έχουν δοθεί από βεστιάρια μετά από χρήση σε τηλεοπτικές παραγωγές και παραστάσεις ή από εταιρίες παραγωγής ρούχων. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ψωνίσει κανείς second hand.

Photo by Julia M Cameron on Pexels.com

Μπορεί να επισκεφτεί κατάστημα με second hand ρούχα ή vintage, να αγοράσει από ηλεκτρονικό κατάστημα, να βρει κάποιο προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κυρίως instagram) ή μέσω συγκεκριμένων εφαρμογών (vendora, depop, facebook marketplace). Πολύ συχνά γίνονται και εκδηλώσεις σαν μπαζάρ όπως το Tourlou Festival στα οποία πέρα από καινούργια ρούχα και αξεσουάρ μπορείτε να βρείτε και second hand αντικείμενα.

Μερικά tips για το second hand shopping

Photo by Ann H on Pexels.com

Δώστε προσοχή στα υφάσματα.

Προσπαθήστε να αγοράζετε βαμβακερά κι λινά υφάσματα που είναι καλύτερα για το δέρμα! Κατά την περιήγηση σε vintage ή second hand καταστήματα και e-shop, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε τις ετικέτες, τις συμβουλές φροντίδας του κατασκευαστή για να προσδιορίσετε την ποιότητα και την προέλευση ενός αντικειμένου.

Μην αγοράζετε παρορμητικά

Η υπερκατανάλωση ακόμα κι αν είναι με second hand χαρακτήρα , παραμένει υπερκατανάλωση! Εάν δεν είμαστε σίγουρα ότι θα φορέσουμε το συγκεκριμένο ρούχο, καλύτερα να το αφήσουμε για κάποιον άλλον που θα το εκτιμήσει και θα το χρησιμοποιήσει πραγματικά!

Παρατηρήστε προσεκτικά το ρούχο ή αντικείμενο για λεκέδες, σκισίματα και άλλες ατέλειες

Τα περισσότερα vintage ή μεταχειρισμένα ενδύματα δεν θα είναι σε απολύτως τέλεια κατάσταση, αλλά μερικά σκισίματα είναι πιο εύκολο να τα επιδιορθώσεις σε σχέση με άλλα. Αν υπάρχει κάποιος παλιός λεκές στο μπροστινό μέρος κάποιου ρούχου, μάλλον δεν πρόκειται να βγει. Αλλά, αν υπάρχει ένα μικρό σκίσιμο σε σημείο που μπορεί εύκολα να διορθωθεί στο σπίτι — ή από έναν καλό ράφτη, τότε το αντικείμενο μπορεί να αγοραστεί.

Γνωρίστε τις μετρήσεις σας

Τα μεγέθη των ρούχων διαφέρουν δραματικά από μάρκα σε μάρκα και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν μιλάμε για vintage μεγέθη. Εάν κάνετε αγορές μέσω Διαδικτύου ή δεν υπάρχει δοκιμαστήριο στο φυσικό κατάστημα που επισκέπτεστε, χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να κάνετε τις μετρήσεις σας εκ των προτέρων και να τις κρατήσετε αποθηκευμένες σε μια σημείωση στο τηλέφωνό σας.

Αποφύγετε την αγορά αντικειμένων που δεν είναι ασφαλές να πωλούνται μεταχειρισμένα

Ορισμένα αντικείμενα, όπως καθίσματα αυτοκινήτου και κράνη ποδηλάτου, απλά δεν πρέπει να αγοράζονται μεταχειρισμένα. Καλό θα ήταν επίσης να αποφύγετε την αγορά εσωρούχων και μαγιό από δεύτερο χέρι για λόγους υγιεινής. Όταν αγοράζετε αντικείμενα που θα μπορούσαν να έχουν κινδύνους για την ασφάλεια ή την υγεία σας, φροντίστε να τα επιθεωρήσετε διεξοδικά για τυχόν ζημιές ή απλώς παραλείψτε τα εντελώς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s