Εισαγωγή στο slow living

Slow Living: είναι ο τρόπος ζωής που δίνει έμφαση στις αργές πτυχές της ζωής. Στην αρχή χρησιμοποιήθηκε με τον όρο slow food , για να αποφευχθεί η κατανάλωση fast food φαγητών.

Το slow living ή αλλιώς «αργός» τρόπος ζωής αποτελεί μια φιλοσοφία ζωής που σχετίζεται άμεσα με την οικολογία και τον μινιμαλισμό. Στην σύγχρονη εποχή λόγω των γρήγορων ρυθμών ζωής είναι δύσκολο να επιτευχθεί στο έπακρο ο τρόπος «αργής» ζωής αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούμε να δοκιμάσουμε.

Μερικά εύκολα tips για να δοκιμάσουμε το slow living στην καθημερινότητα μας:


▪️ Περνάμε χρόνο στην φύση

Περπατάμε σε ένα δάσος, δίπλα στην θάλασσα και αν ζούμε στο κέντρο της πόλης, πηγαίνουμε βόλτα στο κοντινό παρκάκι. Η επαφή με την φύση είναι άκρως ευεργετική για τον άνθρωπο και μπορεί να συνδυαστεί με σωματική άσκηση για έξτρα μπουστάρισμα σεροτονίνης.


▪️ Κάνουμε εκκαθαρίσεις στα πράγματα μας

Πολλές φορές μας προκαλούν άγχος και σύγχυση, τα υλικά αγαθά που έχουμε και δεν χρησιμοποιούμε. Οι συχνές εκκαθαρίσεις θα μας βοηθήσουν να ξεχωρίσουμε τα απαραίτητα αντικείμενα ή απλά αυτά που χρησιμοποιούμε και να δώσουμε μια δεύτερη ζωή σε εκείνα που είχαμε ξεχάσει.


▪️ Αποσύνδεση από τα social media

Ο χρόνος φαίνεται πως τρέχει πιο γρήγορα, όταν γίνεται υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πολλές φορές θα έχετε ανοίξει το Instagram για 10 λεπτά αλλά έχετε καταλήξει να περνάτε 2-3 ώρες, απλά κάνοντας scroll. Το συχνό detox (αποτοξίνωση για ορισμένο χρονικό διάστημα) από τα social media βοηθάει στην βελτίωση της συγκέντρωσης, της ψυχικής υγείας και στην μείωση του άγχους.


▪️Ασκήσεις αναπνοών & Yoga


Οι ασκήσεις αναπνοών βοηθούν αρκετά στο να συγκεντρώνεται το μυαλό στην αναπνοή, να μένει στο παρόν και να σταματά την αδιάκοπη ροή σκέψεων που το ταλανίζουν. Η yoga από την άλλη σε μαθαίνει να έχεις υπομονή, να μην βιάζεσαι να πετύχεις μια στάση αλλά να δουλεύεις καθημερινά για να έρχεσαι όλο κι πιο κοντά στο «όνειρο» σου.

2 σκέψεις σχετικά με το “Εισαγωγή στο slow living

  1. Ευχαριστώ για τα εύκολα και γρήγορα tips! Ομολογώ ότι ο χρόνος που χρησιμοποιώ, τις ηλεκτρονικές συσκευές με από συντονίζει, σε μεγάλο βαθμό! 🙏🌺💚

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s