Ζero/Low waste προϊόντα περιποίησης | Μέρος 1ο

Το σημερινό άρθρο αποτελεί το πρώτο από μια σειρά άρθρων, στην οποία θα παρουσιάζω εναλλακτικές για προϊόντα περιποίησης που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και πιο οικονομικά για τον καταναλωτή . Κανένα από τα άρθρα δεν έχουν σκοπό να κρίνουν όσους δεν χρησιμοποιούν ήδη τα προϊόντα που αναφέρονται, ούτε παροτρύνουν τους αναγνώστες να αγοράσουν αυτά που παρουσιάζονται, εάν έχουν κάποιο προϊόν που ικανοποιεί την αντίστοιχη ανάγκη τους.

Στερεό σαμπουάν,μαλακτικό μαλλιών και σαπούνι σώματος

πηγή φωτογραφίας https://www.allure.com/story/viral-lush-shampoo-bars

Η μετάβαση από χημικά είδη περιποίησης μαλλιών και σώματος σε στερεά σαμπουάν με φυτικά συστατικά είναι πολύ ωφέλιμη και για εμάς και για το περιβάλλον . Παραπάνω είδη μπορούμε να βρούμε στα site:

https://sapontina.gr/

https://ecognito.gr/

https://111elies.com/

https://www.sillage-store.com/

http://shop.plastikourgeio.com/

https://www.instagram.com/pepis_handmade_soap/

Τι πρέπει να προσέξω όταν αρχίσω να χρησιμοποιώ στερεά σαπούνια;

Στις πρώτες χρήσεις στερεού σαμπουάν και μαλακτικού μαλλιών μπορεί να παρατηρήσετε ίχνη λιπαρότητας στην τρίχα, πράγμα που δεν πρέπει να σας ανησυχεί καθώς είναι απόλυτα φυσιολογικό . Επειδή τα μαλλιά μας έχουν όξινο PH και τα σαπούνια είναι συνήθως βασικού PH 8 έως 10,ισως χρειαστεί να δοκιμάσετε αρκετά στερεά σαπουνια μέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας μαλλί. Είναι σημαντικό να ξεπλένουμε πολύ καλά τα μαλλιά , με άφθονο νερό για να απομακρύνονται όλα τα έλαια των σαπουνιών . Συνήθως , τα σαπούνια σώματος είναι πιο εύκολα στην χρήση και δεν παρουσιάζουν κάποια περίοδο μετάβασης.

πηγή φωτογραφίας https://www.floraandfauna.com.au/blog/why-choose-a-shampoo-conditioner-bar

Γιατί να διαλέξω στερεό σαπούνι;

Οι λόγοι είναι πολλοί. Αρχικά, είναι πιο εύκολη η μεταφορά του και η αποθήκευση του. Μπορείτε να το αποθηκεύετε σε οποιοδήποτε μεταλλικό κουτί έχετε ήδη σπίτι σας ή και σε ξύλινο αλλά πρέπει να προσέχετε την υγρασία, γιατί μπορεί να μουχλιάσει. Ακόμη, περνάει τον έλεγχο στα αεροδρόμια εφόσον δεν είναι υγρό και λόγω του βάρος του βολεύει και στις διακοπές . Τελευταίο και ίσως σημαντικότερο από όλα τα προηγούμενα είναι ότι δεν περιέχει πλαστικό και άρα είναι πιο φιλικό για το περιβάλλον. Τα περισσότερα σαπούνια πωλούνται είτε χωρίς συσκευασία είτε με ανακυκλώσιμη είτε με βιοδιασπώμενη συσκευασία.

πηγή φωτογραφίας https://www.kislly.com/best-shampoo-bars/

Tip:Μπορείτε να έχετε σε ένα δοχείο σπρέι λίγο μηλόξυδο αραιωμένο σε νερό με αναλογία είτε 1/2 είτε 1/3 και κάποιο αιθέριο έλαιο πχ λεμόνι ή λεβάντα και να ψεκάζετε με αυτό τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Ουσιαστικά, λειτουργεί σαν φυσικό μαλακτικό , εξισορροπεί την λιπαρότητα και βοηθάει αρκετά στην απομάκρυνση των ελαίων από την τρίχα.

πηγή φωτογραφίας https://www.calyxta.com/articles/hair-nails/battle-of-the-shampoo-bars-we-tried-three-different-shampoo-bars-for-a-week/

Ποιο είναι το κόστος ;

Τα σαπούνια είναι αρκετά οικονομικά με τιμές να κυμαίνονται από 2 ευρώ μέχρι και 25 ευρώ, ανάλογα με τα συστατικά τους και την ποσότητα τους. Η διάρκεια ζωής τους είναι σαφώς μεγαλύτερη από τα χημικά σαμπουάν και αφρόλουτρα. Με σωστή χρήση μπορεί να κρατήσουν για 1 ή και 2 μήνες περισσότερο από τα χημικά σαμπουάν και αφρόλουτρα.

Πηγές:

https://youtu.be/Sk5kIXs7wzA

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s